Trzy dania, prezent i rabat nawet 40 zł – rusza smakowita edycja RestaurantWeek!
Największe święto miłośników dobrego jedzenia w Polsce powraca z jesienną edycją pod hasłem From Foodies For Foodies. RestaurantWeek to festiwal, który przez lata zdobył zaufanie tysięcy Gości i uznanie branży gastronomicznej. Dotychczas zarezerwowano ponad dwa miliony festiwalowych menu w tysiącach restauracji w całym kraju – teraz nadszedł czas na kolejną odsłonę kulinarnych odkryć. Tegoroczna edycja zyskuje jeszcze bardziej społecznościowy charakter – selekcja lokali powstała we współpracy z Foodies, którzy dzielą się swoimi rekomendacjami, ulubionymi adresami i nowymi odkryciami.
Podczas wydarzenia na Gości czeka starannie skomponowane trzydaniowe menu wraz z drobnym upominkiem – wszystko już od 69,99 zł (plus opłata rezerwacyjna). Dodatkowo, osoby płacące kartą Visa mogą skorzystać z atrakcyjnego rabatu w wysokości nawet 40 zł. To niepowtarzalna okazja, by skosztować popisowych dań uznanych Szefów Kuchni, odkryć nowe smaki i spędzić wyjątkowy czas z bliskimi w klimatycznych wnętrzach najlepszych restauracji.
W Rzeszowie do tegorocznej edycji przystąpiło aż 17 restauracji, w tym cztery debiutujące lokale: Tbiliso, Sushija, Indian Taste oraz Fuente. Festiwalowa oferta to harmonijne połączenie klasyki i nowoczesności – obok wyrafinowanych interpretacji znanych potraw pojawią się też śmiałe eksperymenty kulinarne. Goście mogą liczyć na inspirujące fuzje kuchni z różnych stron świata oraz nieoczywiste kompozycje smakowe, łączące nuty słodkie i wytrawne. Wiele dań powstało z myślą o tegorocznej edycji i ma szansę zyskać status nowych ulubieńców – inne już zostały docenione przez społeczność Foodies, której głos kształtuje charakter jesiennego RestaurantWeek.
To nie tylko uczta dla podniebienia, ale również doskonała okazja do wspólnego świętowania smaku, kreatywności i pasji, jaką dzielą kucharze oraz ich Goście.